Hoven Friskole

Klippe-klistredag 29. november

Bedsteforældre-dag i Børnehuset 4. december

Musik og teater

Musik og teater er en vigtig del af det at gå på Hoven Friskole, da det sammen med idræt udgør skolens profil.

I vores hverdag tilstræber vi at musikken er synlig (og hørbar) såvel i den daglige praksis på skolen, som ved diverse arrangementer bl.a. for lokalbefolkningen ved deltagelse i arrangementer og koncerter i lokalområdet. Ligeledes gives mulighed for, at elever kan benytte musiklokalet i det daglige – udenfor undervisningstiden. De har således mulighed for at lege og eksperimentere, lave numre til særlige lejligheder eller etablere bands, alt efter alder og kunnen.

Teaterdelen prioriterer vi i vores hverdag, når den integreres i undervisningen som små rollespil, filmfremstilling, læseteater i sprogfagene og teaterskole som valgfag.

Vores mål om en tydelig musik og teater profil prioriterer vi også ved:

Morgensamling hver morgen synges der nye og gamle sange, og eleverne har mulighed for at fremføre numre fra musiktimerne eller fra et valgfagshold, at vise små skuespil eller dramaforløb fra valgfag og eksempelvis krybbespil til jul.

Musikalske optrin og koncerter i løbet af skoleåret, minikoncerter for Børnehuset, julekoncert for hyggeklubben, Luciaoptog, forårskoncert, CD indspilning m.m.

Teaterugerne hvor musik og teater går op i en højere enhed. Ugerne afsluttes med 2 forestillinger for lokalområdet og andre friskoler. Der sættes midler af til opsætning med professionel lys og lyd.

Teatergarderoben er efterhånden udbygget og man kan finde det meste til de fleste optrin. Den benyttes flittigt i teateruger ved filmfremstilling, rollespil, projekter og af valgholdet. Man kan altid låne kostumer ved henvendelse til en af lærerne.